PR a Lovasíjász bemutatóján



Rendhagyó program egy rend hagyó Programról...
A "bemutató" szó most nem hadi bemutatót, hanem filmbemutatót jelent,
a "lovasíjász" szó nem a végzett tevékenységünket takarja, hanem a film címe,
és a "PR" nem csak a közösségi kapcsolatainkra, hanem az Egyesület nevére is utal.
A Dunai-szárny küldöttsége a budapesti ősbemutatón vett részt január 21-én, míg a Tiszai-szárny a szolnoki közönségtalálkozón nézte meg a filmet, február 21-én. Karcagról 2 autó jött, úgyhogy több mint tíz főt adtunk a közönséghez és a találkozáshoz. Tele volt a pesti Uránia mozi is, és a szolnoki Tisza p’art mozi is, ahol vetítés után a rendező Kaszás Géza beszélt a film kapcsán. A filmet forgalmazó Venczel Zsolt elmondta, hogy a vetítések 1 hónapja alatt, mi vagyunk a 30000. nézők (kb:).
Nem tisztünk elemzést írni a filmről, örülünk, hogy született egy olyan film, ami Kassai Lajos programját népszerűsíti, mert ez a program  hozzájárul Magyarország felemelkedéséhez, és a film ahhoz, hogy a közönségből közösség legyen. A film műfaja számomra „programfilm”, egy olyan akciódokumentumjátékfilm, ami a mai mozi nyelvén igyekszik bemutatni egy olyan programot, ami alapvetően más, mint a mai mozis /vetített világ, minthogy az élményeket nem köz-vetíteni akarja, hanem megéltetni. A film nyilván még nem elérhető a neten, de annak, aki nem csak az akció nyelvén ért, itt egy másik változat a Programról - a Programról, ami rendet hagy. Csak az a fontos, hogy ne a PRogram él(tet)ése helyett nézzük:) 

 

Közgyűlés Szentendrén - 2016.02.06.


Ha jól számoltuk, nettó 18 egyesületi tag volt jelen az Éves Rendetlen Közgyűlésünkön, amihez az utóbbi évekhez hasonlóan a Dunai-szárny szállásterületén gyűltünk össze, ezúttal Attiláék leendő tanyáján. (A bruttó létszám a kísérő családtagokkal együtt jönne ki, de addig már nem tud számolni a krónikás.)

Pénteken a táborhely elfoglalása után a Leányfalui Gyógyfürdő volt a helyszín és a program.
Szombaton a főműsor a megbeszélés volt, az alábbi témákat tekintettük át:
  1. 2015. évi tevékenység értékelése, pénzügyi beszámoló
  2. 2016. évi programtervezet; eddigi meghívások, lehetséges túra-útvonalak, képzések
  3. HHR (Human&Horse Resource) – lovak, lovasok, segédek; új tagok felvétele
  4. A bemutató fejlesztése (koreográfia, viselet, lószerszámzat)
  5. PR, azaz Pusztai Róka honlap, bemutatkozó kisfilm, Fb.
  6. A Pusztai Róka Díj átadása
A részleteket az antidemokrácia szabályainak megfelelően titkosítottuk, hogy ne kelljen itt megírnom, de az nem hadititok, hogy a PR Díj kitüntetettje idén Nagy Attila törökszentmiklósi lovas és kamionos, az Egyesület Elkötelezett Szállítója lett.
Közben kétfogásos ebéd főtt az asszonyok által, aminek elköltése után a szerencsésebbek megmászták a Kő-hegyet a szerencsétlenebb lovakkal, s néhányan hoppon maradtak a tüzet őrizni. Jelentős fegyvertény, hogy a Dunai-szárny összesen 16 lovagolható lovat tudott kiállítani, úgyhogy a gyalogos kirándulás elmaradt.
 
Este Vígh Zoliék, mint hivatalosan újdonsült tagok a gyakorlatban is frissensült húst szervíroztak, majd az állva maradtak elmentek a Budakalászi Len- és Borvirág Néptánc és Kulturális Mozgalom Farsangi Báljára, ahol felugrálva ültük végig az előadást és beszélgetve a tombolát, majd ki-ki képessége szerint csatlakozott a tánctér levegőjének kevergetéséhez.

Vasárnapra sajnos csak a hazatérések maradtak, minthogy úgy ítéltük meg, hogy nincsen elég időnk, pedig végülis a teljes vasárnap meg volt tartva…