Lóval az óvodában - 2010.03.19.

Egyesületünk ismét (már decemberben voltunk itt hasonló programmal) a Csokonai úti óvodában járt. Negyedévente a lelkes óvónők szerveznek egy-egy fotókiállítást, melynek megnyitójára meghívják a képek készítőit egy kis ismertetővel, előadással, hogy az esemény emlékezetes maradjon a gyerekeknek.


A márciusi fotógaléria Katica lovas képeiből állt össze. A szerzőt Bene Sándor, Györfi Sándor, Tóth Krisztián kísérte el a programra, és a közönséghez igazított tartalmas előadásban nyújtott színes képet a fiataloknak a lovakról, s nomád eleink életmódjáról.


Előkerült minden mi szem, szájnak ingere! Még egy élő ló is besétált a terembe a gyerekek legnagyobb örömére. Volt ám örömujjongás, az egyetlen ló viszont kevésnek bizonyult - természetesen minden gyermek szeretett volna felpattanni a hátára! A program citerázással, közös énekkel, tánccal, majd karikás csergetéssel zárult.


Képek a megyei újság honlapjáról: http://www.szoljon.hu/galeria/37488

Csendben megjegyzem, h. amikor az Egyesület az Óvodában építi a jövöt, éppen 66 éve, h. az Ország elvesztette függetlenségét.