Majális Magfalván - 2011.04.30 - 05.01.

 Nem volt könnyű hétvége... A szombati tennivalók (érkezés, juh vágás, darabolás, stb.) sokasága még nem is okozott volna problémát, de a vasárnapi hirtelen korai kelés (három lovunk nem tudta, hogy hol szabad pontosan legelni), s az aranyat érő májusi eső (mely mindig a nyergelés alatt kezdett el esni, s utána nem tudott órákon keresztül elállni) sokat nehezített a helyzeten.

A szervezés sem állt a helyzet magaslatán lásd helyszín kiválasztása, hangosítás, stb. Ezt fokozta még, hogy a lovaink a tavasztól, s az új mezőtől feltöltődve visszanyerték szabadságvágyukat, s elfelejtettek együttműködni velünk (főképpen a gyakorlás alatt), s ezt tetézte a Borus Márkusra célzott pontos és hatékony rúgása, amitől Attilának 8 napon túlra felrepedt a lába...
Ennek ellenére a bemutató jól sikerült (a visszajelzések alapján, s szerintünk is), mely köszönhető a csapattagok kifogástalan együttműködésének a legfiatalabb csapattagtól a legkorosabbig. Köszönjük ezúton is mindenkinek a lelkesedést, az odafigyelést, s a pontos munkát az ügy érdekében! Felavattuk az új kaftánokat, melyek szintén nagyon jól vizsgáztak, szépen mutatott mikor a szorgos segédek együtt mozdulva egységes kis sereget alkottak.
Az is kiderült a hétvégén, hogy (főleg így tavasszal) kevés a gyakorlással eltöltött idő. Fontos, hogy mindenki gyakoroljon otthon (Budakalász, Nagykörű, Karcag), hogy utána a közös bemutatók előtt hatékonyan össze tudjuk csiszolni a koreográfiát. Ezt nem lehet hanyagolni a sok tennivaló ellenére sem. A rendszeres gyakorlás tehát nagyon fontos, s nem lehet arra hagyatkozni, hogy tavaly is ment a lónak, s nekem is. Fontos, hogy a bemutatón minőséget adjunk, mert értéket közvetítünk, s példát próbálunk mutatni.