Jászkiséri Lovasnap - 2012.07.14.


Katica és Édua Ahmeddel és Csillaggal csütörtökön átjött Karcagról Nagykörűbe, s pénteken négy lóval mentünk tovább Tiszasűlyön és az épülő tározón keresztül.
Lovas csapatunk a Tiszasülyi tározó évek óta épülő teljesen félreértelmezett beeresztó műtárgyánál.

Szombat reggel részt vettünk a felvonuláson; tiszteletre méltó, hogy e kis városka 100 feletti hátalt és fogatolt lovat tudott felvonultatni!
Délelőtt megérkezett a Dunai szárnya csapatunknak, s Karcagról még autóval Laci, Kata és a felszerelés. Sanyit nélkülöznünk kellett, hiszen a virágzó kukoricáit nem tudta otthagyni, de tisztességgel megoldottuk a bemutatót.
Az egyéb programokon megintcsak négyen maradtunk, így is Ahmed (és Katica) elnyerte a legszebbnek járó díjat az arabok között, s Péter harmadik lett Sólyommal az ügyességi versenyen, mintegy 25 induló közül.
A második estét megnehezítette a bál helyetti buli, ami a mai magyarországon sajnos a cigánydiszkót jelenti. Jól jelzi az érték(té)vesztést, hogy a cigányság élősködő életmódja által a mindennapi gazdálkodói tevékenységében zavart megmaradt gazdálkodói réteg mennyiségi többsége este  a giccs alatti szintre silányított cigánydiszkóra mulat a legtisztább gazdálkodói hagyományokat éltető nagyszerű rendezvénye után. A gazdának a bebálázott szénát még aznap be kell hordania, hogy reggelre ne vigyék el a cigányok, de a zenei és a mulatási kultúráját már asszimilálta a modern kór felszínességéhez legszervesebben igazodó cigány ízlés(telenség).
(További információk a rendezvény fészbuk oldalán.)