Ősök Napja a Hőség Hétvégéjén

 
Nagy csapattal vettünk részt az idei bugaci rendezvényen: a régebbi és újabb aktív tagok közül csak Éduát kellett nélkülöznünk, valamint a segédcsapataink és a hátteret adó alakulataink is jól alakultak.
Péntek délután több hullámban érkezve elfoglaltuk a szokott táborhelyünket - kicsit távolabb a nyüzsgéstől, s közelebb a küzdőtérhez. Igyekeztünk minél több programban részt venni; a pénteki első próbától kezdve összesen nyolcszor nyergeltek a csapat legaktívabb tagjai, ill. akik jobban helyt álltak a hőség elleni küzdelemben. A küzdőtér a legnehezebb kihívások elé a legbékésebb programon, a seregszemlén állította a résztvevőket, hiszen a déli órákra tették ezt a másfél órás programot a szervezők. Persze állóképességi gyakorlatnak jó, de az őseink azért ennél jobban alkalmazkodtak a környezeti feltételekhez. Javasoljuk továbbá, hogy a magyar tudáshoz jobban illő banderiális rendszerben legyenek ezen szemlék, ami a tizedes SZERveződés SZERint jobban irányíthatóvá, átláthatóbbá, SZERvezetebbé tenné a lovas hagyományőrző közösséget. (A SZERvezőknek nem a "tömeggel" kellene beszélniük, csak a csapatok vezetőivel, akik FELELnének az embereikért /embereiknek...) Persze jó lenne egy olyan rendezvény, ahol minden létező magyar hagyományőrző csapat megjelenik, és megmutatja magát egymásnak és a közönségnek, néző és nézett így alkotna egy közösséget. A dísz-alakzatok mellett, a csapatok bemutatókban "JELentenének" a gyakorlati tevékenységeikről, és játszanának-versengenének egymás között. Tehát a Nagy Közös Felvonulás, a Seregszemle mellett a csapatok harci bemutatói, ill. különféle bemutató értékű versenyek tennék tartalmassá, országos nagy szakmai eseménnyé a rendezvényt.
Ha ez még nem is valósult meg idén, azért elmondhatjuk, hogy jól szervezett, jó hangulatú, tartalmas rendezvény volt az Ősök Napja.

A "Pusztai Róka" csapata összesen végülis 15 lovat, vagyis lovas harcost, adott a rendezvényhez, hiszen a Jászsági Köböre Válogatott 2 tagja és Kiss Péter a Kassai iskola élharcosa is csatlakozott a szerepléseinkhez.
A Seregszemle mellett részt vettünk a "Keleti vihar" ütközeteiben és a csak bemutatónyi időt kapott "Puszták Népe" viadalban, a nyereg nélküli lovasbirkózást az ifjúsági tagozatunk által láthatta a közönség,  a Köböre összecsapást megnyerte csapatunk, s a "Pusztavágta" gyorsasági versenyben is elértünk helyezést. A saját bemutatónkat a legnagyobb csapatként 10 lovassal tartottuk meg, de nemcsak a küzdőtéren teljesítettünk szolgálatot: Bene Sanyi citerája körül megtelt a nagy étkező-sátor péntek este.
További képek a fészbuk oldalunkonKatica képei itt, Réka képei itt nézhetőek (talán a legjobb sorozatok mostanában a bemutatónkról).