Tavaszi gyakorlás Szentendrén - április 2-3.

 
Szezon kezdeteként össze szoktunk gyűlni egy gyakorló hétvégére. Ezúttal a Dunai szárny új támaszpontján, Attiláék éppen belakott tanyáján találkoztunk, hogy közösen csiszoljunk lovas tudásunkon, különös tekintettel a különösen alacsony ugratási képességeink emelésére.
A Tiszai-alföldről pénteken érkezett a töredékes küldöttség, Édua, Ági, Áron és Laci betegség miatt nem jöttek. (Szerencsére csak Laci baja nehezebben gyógyuló, minthogy nem érzi, hogy neki csiszolódni kellene…)
Sanyi hozta az új lovát, Gülszári fia Huncutot és Borussal volt Katica. Péter Bátor Sárkányát ezúttal kisfutóval húzta fel Nagy Attila kamionsofőr és lovasedző. A szombati edzéseket Attila tartotta, egyszerre 8-9 ló és lovas volt a pályán; délelőtt az idősebbek, délután a fiatalabbak, illetve Vígh Zoli ügyességi pályáján is átszűrtük magunkat. A gyalogos időket a tanyán némi tereprendezéssel igyekeztük hasznossá tenni.
Vasárnap Balogh Zoltán helyi lovasedző tartotta a foglalkozásokat, s a hétvége végére többnyire mindenki stabilan teljesítette a 80 cm-es magasságot. Fejlődésünket mutatja még, hogy Daninak 3 lova szerepelt az oktatásban (Kara, Harcos, Batu kán).
Megjegyzendő még, hogy láthattuk a Lelkes utódot is (Lelkes Marci), hogy Hunor biciklivel érkezett Pestről, és hogy szombat este fürdős program is volt Leányfaluban. Szombaton délben karcagi rackabárányok (raguleves és sült formájukban), vasárnap hazai pincepörkölt egészítette teljessé a programot.