Szent László Napok - Győr, 2016.


 

Csapataink bevonultak Győrbe...
László napjára Győr városában Szent László emlékének szentelnek fesztivált. Már tavaly is felvettük a kapcsolatot, de idén álltak össze a feltételek, így komoly expedíciót szerveztünk az eddigi legnyugatibb magyarországi portyánkra.

Összesen 10 lóval vettünk részt a felvonuláson, és 8-9 lóval tartottunk bemutatót a rendezvény mindkét napján, amihez 3 helyen pakoltuk a lovakat (Karcag, Nagykörű-Surján és Szentendre), sőt Stefanek Attila Somogyi Győzőtől /Salföld jött 2 lovat húzva. A kamionon kívül 5 személyautót mozgattunk: Karcagról Sanyi, Katica, kis Katica, Ági, Édua, Laci, Nagykörűből Péter, Réka, Benedek, Domokos, a dunai szálláshelyről Dani, Vígh Zoli, Levente és Marci, valamint Hunor, Kinga, Bálint és Lelki jöttek, és Attila külön; összesen 19 ember, lovasok, segédek és kiszolgáló személyzet: teljes hadsereg.

A tiszai hadtest péntek reggeltől volt mozgósítva, a dunaiak lovai délben kerültek fel, az utolsó autó estére érkezett meg, ők a pénteki munkaidejüket a munkahelyükön töltötték, s a táborállítás szépségeiből kimaradva a hadgyakorlatra kapcsolódtak be: este megmutattuk a lovaknak a hadszínteret.

A Fesztivál helyszíne az Aranypart szabadstrand, nagyszerű helyszín nyáron, a Mosoni-Duna partján, árnyat adó fákkal és vastagon terített homokos lovas pályával. A Fesztivál komolyságát a résztvevő csapatok által összeadott impozáns hagyományőrző tábor nyújtotta.

Szombaton délben városi felvonulás volt, rengeteg lovat vonultatott fel a győri lovas-kaszkadőr iskola; a menetet a résztvevő hagyományőrző csapatok szépen felöltözött gyalogosai, illetve országos hírű zenészek tették teljessé.

Szombat és vasárnap este voltak a bemutatóink, ekkorra már csökkent a meleg, de a terhelést a pálya mély homokja azért biztosította. Jól sikerültek a bemutatóink, szerette a közönség is, viszont a tábori megjelenésünkön fejleszteni kell, mert a gyalogos csapatok nagyon szépen kiépített és felszerelt táborai mellett idétlenül mutatott a mi szállásunk.

Helyi médium beszámolója a rendezvényről; a nagyszerű képeken a mi csapatunk is látszik:


Saját képeink Katica fotóalbumából ide kattintva láthatók:  

 
A rendezvényen való részvételünket az NHT és a Győri Művészeti és Fesztiválközpont támogatta.