Nyeregszemle - 2012.05.18-20.


Lóhátról délután, a többiek este, de a teljes csapatunk (9 ló, 16 ember) táborba szállt még csütörtökön Cseppentő Attila birtokán. Másnap délelőtt tudtunk gyakorolni, de egy átázott részen Kara felbukott, s Daninak aláfordult a bokája, s megrándult a válla, s így komoly veszteséggel léptünk pályára.

Sikerült megszereznünk a péntek koradélutáni időpontot a bemutatónkhoz, amit rendben meg is tartottunk; a közönséget az odatévedt osztálykirándulások pótolták, a gyerekeket nagyon lázba hozta a köböre.

A továbbiakban is igyekeztünk részt venni a programokban, Eördögh András csapat-ügyességi játékában jól szerepeltünk, de sajnos az egyéni ügyességi versenynek a selejtezőéig sem jutottunk el, minthogy péntekről szombatra, majd vasárnapra halasztották, amit aztán nem vártunk meg.

A jó hangulatú rendezvényen jól éreztük magunkat, sokat tanultunk az erőszakmentes lókiképzés nyolcféle bemutatójából. Talán a lovasok aktívabb bevonása, foglalkoztatása tudná még tartalmasabbá tenni a rendezvényt, és kevesebb kerítés és adminisztráció élvezhetőbbé. Ugyanakkor vigyázni kell, hogy a program ne váljon terjengőssé - sajnos, számunkra az otthoni gazdaságok miatt hosszúnak bizonyul egy 3 napos rendezvény. 

Csapatunk lovasai a Nyeregszemle seregszemléjén. (+ a fotós a kamera mögött a Sólymon:)