VII. Pomázi Lovas Majális - 2012.05.12-13.

2012. május 12-13-án zajlott le a VII. Pomázi Lovas Majális, amelyen egyesületünk dunai szárnyának tagjai tevékenyen részt vettek. A rendezvény első napján a program gerincét a lovasversenyek, illetve bemutatók adták, amelyet kirakodóvásár és előadások egészítettek ki, s természetesen nem maradhatott el az ilyenkor szokásos esti mulatság – lóbál – sem. Másnap versenyek már nem voltak, bár az előző nap elmaradt köböre versenyt csapatunk bemutatójának részeként azért megtartottuk.

A bemutatót tartó csapatot Stefanek Attila, Lelkes Tamás, Leidinger Dániel,  valamint az ez alkalomra meghívott szentendrei lovasíjász barátunk Víg Zoltán adták. Segédeink Káldy Kinga és Víg Bálint voltak, szintén Szentendréről. Összességében színvonalas és hangulatos bemutatót sikerült tartanunk, különösen a rendezvény második napján, amikor is az előző nap elmaradt köböre versenyt is sikerült valamelyest bepótolni. A mi négy lovasunk mellett Némethy Kristóf és két tanítványa, valamint Juhász Dénes, Fehér Kornél és a jászhuszárokhoz tartozó Lucifer barátunk is részt vett a játékban, amely így 10 lovassal igazán nagyszerűre sikerült.
Csapatunk mellett bemutatót tartott még Cosmei Mihály és Némethy Kristóf is.

Az egyéni lovasversenyek során több dobogós helyezettünk is volt (pedig a köböre és lovasbirkózó versenyeket a rossz időjárás miatt meg sem tartották),
s a lovascsapatok közötti versenyt is csapatunk nyerte meg.    

Az ügyességi versenyek megszervezésére, illetve lebonyolítására idén csapatunk tagjait kérték fel, így értelemszerűen részünkről azok versenyeztek, akik a pálya összeállításában nem vettek részt. A pálya egyébként az elmúlt évekhez képest nehezebbre sikerült (több képzettnek számító lovas is feladta a versenyt). Míg az egyéni versenybe viszonylag sokan neveztek, addig a páros versenyszámra kevesebben jelentkeztek (bár utólag minden résztvevő lovas egyhangúlag ez utóbbit tartotta izgalmasabbnak).
Lovasaink mind a versenyek, mind a bemutatók, mind pedig az esti táncházas mulatozásban derekasan helyt álltak.

A csapat dobogós helyezettjei:

   - 77 méteres gyorsulási verseny:
                      Tóth Lívia (ló: Redzs) I. helyezett

   - Kinizsi próba – egyéni ügyességi verseny:
                      Víg Bálint (ló: Hamed) I. hely
                      Székely András (ló: Redzs) II. hely

    - Kinizsi próba – páros ügyességi verseny:
          Székely András (ló: Redzs) – Fehér Kornél (ló: Kara) I. hely
          Székely András (ló: Redzs) – Sáringer Máté (ló: Kara) II. hely

Íme 3 bejátszás, amiken látni ugyan nem lehet semmit, de bizonyítják, hogy volt esemény, s hogy nincs zoom a kamerán: