Besenyszögi lovasíjász verseny - május 16.



Idén májusban már ötödjére szerveztek a besenyszögiek lovasíjász versenyt, ami a csapatunk számára nagyszerű gyakorlási és mérési lehetőség, hiszen a verseny teljesen sallang- és költségmentes.
Sőt: a besenyszögi csapat a verseny után birkapörkölttel bocsájtja el a vendégeket.
Ezzel együtt csapatunk a szokott módon vett részt az eseményen, vagyis nagyon szerényen - úgy mennyiségben, mint minőségben. Sanyit a kunkapitányi protokol foglalta le, a dunaiaknak messzi van szállítani. A szomszédos nagykörűi telephely kapcsán Péter és Benedek vett részt a versenyen, a 2 nagykörűi lóval, akik Pomázról érkeztek, minthogy a túra után 1 hétig Daniék látták őket vendégül.
A versenyen a Kassai-iskola Smuta-törzse volt a törzs-közönség, rajtuk kívül néhány érdeklődő indult, összesen 10 ember 7 lóval. Első helyen a Pusztai Róka csapatában kezdett Szemerányi Attila végzett, a teljes eredmény lista a szervezők facebook oldalán hivatalosan.

PR szempontból fontos, hogy Péter bátorkodott új lován szerepelni. A hétéves herélt sárga magyar félvér a reggeli edzés után kisebb bakolgatásokkal szépen végigszaladta a futamokat, így a túrázás után az íjászatban is jól teljesített. Hangulati szempontól kiemelendő, hogy - Sólyom hazamenős hangulatának köszönhetően - a 20 kilométeres hazautat is rekord idő alatt tettük meg.