Iskola, lovaglás, Túrkevén - 2015.06.10.

 
A nagykunsági városban a gyermek-, a pedagógus- és a nyári nap alkalmából közös tantermen kívüli napot szerveztek az iskolásoknak, aminek gerincét az Egyesületünk által adott program adta, így többszáz iskolással kellett elbírnunk, több mint 3 órán keresztül.
 
Válogatott csapattal készültünk az eseményre, mert a többség nem engedte magát szabadra játszani e hétközi ünnepnapon egy kis szabad játék kedvéért. Végülis 4 lóval és 7 emberrel 2 irányból vonultunk be Túrkevére: Kelet felől Mészáros Laci vezetésével (azaz autójával) Ági és Hunor érkezett, mögöttük vonakodva Csillag és Szilaj, míg Nyugat felől Nagy Attila ezúttal személyautóval és Ági lányával hozta Pétert Ilka lányával, valamint a jó öreg Sólymot és a jó fiatal Sárkányt, akiben egyelőre még a  a legénykori Bátorsága sárkánykodott.
 
A stratégiánkat az adottságokhoz igazítottuk: a bemutató elemeit egy élő történelemóra illusztrálásaként mutattuk be (magyarázó köztesekkel), majd közel engedtük a szembenülő felet: jurtát állítottunk, lovagoltattunk és fegyveres összecsapásokba bonyolódtunk a helyiekkel - míg végül is mindenki örömére közönséges győzelmet arattunk. Meg kell jegyezni, hogy nem bírtunk volna a túlerővel a tanár kollégák helytállása nélkül, akik ügyesen vezették ránk a gyereksereget. A sikeres feladatteljesítés során azért veszteségeket is szenvedtünk: Laci egyik ablaka kopjatörésnek esett áldozatul (a szállítás közben betörte egy kopja), ill. Attila egyik lába alulmaradt a Sárkánnyal való küzdelme közben (márhogy a Sárkány volt olyan bátor és Attila lábfeje felett foglalt állást). 
 
Néhány képet is készítettem, hogy képes legyen a krónika - visszaadni, amit a szöveg képtelen (a képekre kattintva megnyílnak nagyban, hiszen nagy volt a terület és sok a résztvevő):