Lovas Juniális Pomázon - 2015.06.27-28.




 

A szokotthoz képest kicsit kevesebb résztvevővel, de nagyon jó hangulatban telt a júniusra halasztott lovas majális Pomázon. (Csak a krónikus funkcióink miatt feljegyezzük, h. a fertőző kevésvérűség árnyéka jelent meg a környéken májusban, ezért halasztódott a rendezvény.) 
A hétvége kiírása, program, stb a Magyar Vár honlapján.
 
Csapatunk dunai szárnya (lovasok: Lelkes Tamás, Víg Zoltán, Víg Bálint és Leidinger Dániel; segédek: Leidinger Ákos, Zatykó Levente) mindkét nap sikeres bemutatót tartott - vasárnap egy köböre és egy lovasbirkózás erejéig kiegészülve a Némethy Lovasíjász Akadémia három lovasával.

 

Szombaton zajlottak a lovas versenyek, amelyen csapatunk tagjai számos versenyszámban érintette voltak: Elsőként Leidinger Dániel Karával a 77 méteres gyorsulási versenyen indult el. Itt ismét kiderült, hogy Kara nem egy sprinter. (Győztes: Gál Kíra) Az idén először megrendezett Pomázi Derbyn (7777 m-es váltóverseny 1111 m-es körökkel) az első díjat a Juhász Dénes, Pap Norbert, Leidinger Dániel alkotta csapat nyerte meg (Kara ezen a távon már kiválóan teljesített). 777 méteren Juhász Dénes győzött.

 

A ló szépségversenyen egy szakmai zsűri előtt a Leidinger tenyészet fiatal kancája (Boróka) hozta el az első díjat a csikó kategóriában.

 

Köböre csapatunk (Lelkes Tamás, Víg Bálint, Leidinger Dániel) ezúttal csak a második helyet hozta el. Kemény küzdelemben maradt alul a győztes a Juhász Dénes, Sulyok József és Szabó Zoltán által alkotott pilisi-jász vegyes csapattal szemben. Harmadik helyezett a Némethy Lovasíjászok csapata lett.

 

A Kinizsi próba - lovas ügyességi verseny győztese - igen erős mezőnyben - Víg Bálint lett, megelőzve a második helyezett Némethy Kristófot és a harmadik Szabó Zoltánt. Csapatunk további indulói voltak Lelkes Tamás, Leidinger Ákos és Zatykó Levente, akik szintén szépen teljesítettek.

 

A lovasbirkózásban kemény mezőnyben Leidinger Dániel győzött. Második Szabó Zoltán, a harmadik Maucha Gergely (Némethy Lovasíjász Akadémia) lett.

 

A nap utolsó versenyszáma a Szent László Viadal lovasíjász csapatverseny volt, ahol a Némethy csapat lovasíjászaival mérkőztünk meg. Csapatunk a kis létszám miatt egy lovast (Enzo Sahetapy) kölcsön kapott a Némethy csapattól. A viadalt idén a "Pusztai Róka" csapata nyerte (Víg Zoltán, Víg Bálint, Enzo Sahetapy, Leidinger Dániel).

 

Ezt követően már csak az esti mulatságban kellet helyt állni, amit szintén sikeresen teljesített a csapat.