Hortobágyi Lovas Nyeregszemle – 2015.07.3-5.



Két rendezője is volt az ország talán legnagyobb lovas rendezvényének, de nem a feladatokat osztották meg sikeresen, hanem a rendezvényt. Úgy tűnt, hogy a tavalyi tapasztalatok alapján a házigazda Hortobágyi Kht. ezúttal nem engedett teret a Nyeregszemle rendezőinek, ami számunkra annyit jelentett, hogy a tavalyival ellentétben nem kaptunk időben felkérést (holott a plakáton már szerepeltünk), viszont időben megkaptuk a fellépti díjunkat, és nem kaptunk ebédet (holott ez nem jellemző a Hortobágyra), viszont idővel megkaptuk, hogy ez a tény diplomáciai tényezővé vált.

Egyébként jó hangulatban telt a rendezvény, a megszokott jellemzőkkel: elviselhetetlen hőség, a programok csúszása-szervezetlensége miatti hosszú várakozások, a bemutatónk közbeni pályaépítés, poros széna, jó társaság, segítőkész ismerősök. A táborverés-jurtaállítás után, pénteken sötétedés utánig gyakoroltunk – Kiss Petivel kiegészülve 9 lovassal vonultunk fel.

Szombaton jó ütemű bemutatónkból menet közben időt kértek fentről, így a köböre kimaradt, viszont kimagaslóan szerepeltünk az ügyességi verseny selejtezőjén. Vasárnap szép, teljes bemutatót tudtunk adni (bár az eredeti programba csak 5 perc volt a miénk), viszont lemaradtunk a dobogóról a bemutatónkkal egy időben tartott ügyességi verseny döntőjében.

Reméljük a továbbiakban sikerül úgy kitalálni a szervezés szerkezetét, hogy a jó szándék zökkenőmentes rendezvényt szüljön, hiszen egyébként sem könnyű több szakág (profi, hagyományőrző és hobbilovas), többszáz ló és lovas, valamint többezer látogató szórakozását összehangolni a kánikulában.