Jászkiséri Lovasnap – 2015.07.11.



Egyik kedves programunk a jászkiséri barátaink által szervezett lovasnap, de nagy sajnálatunkra megint csak töredékesen tudtunk részt venni a nagyszerű rendezvényen. A bemutató után maradtunk az ügyességi versenyen, de az eltolódó kezdés miatt már előre kértük magunkat, és aztán kapkodva felpakoltuk a lovakat és nem maradtunk az esti bálra, ahová pedig a Szeredás zenekart fogadták meg. Sanyi Katicáét, s Ő a KisKatica parancsát követte a sürgős indulással, de számomra nincs mentség, hogy nem fogadtam el a lovaim meghívását Borda Pistáékhoz.  

Jászkisér ugyan nehezen megközelíthető számunkra, és ha nem vállaljuk a sivatagi átlovaglást, akkor Nagykörűből komppal megyünk a teherautóhoz, amin Kisérig Karcagon keresztül 3 óra rázkódást kell a lovaknak túlélniük – hiszen ezek az alföldi összekötő utak nagyon rossz állapotban vannak.

Most hazafelé büntetésképp még átúsztam a lovakért, és vissza velük. Súlyosbító körülménynek számított a 2 ló (úgy hogy az egyikkel még nem úsztam), hogy idén még nem mentem így, és hogy 11 óra elmúlt, délután.