Előadás a Baranta edzőtáborban - 2015.07.14.



Nagy várakozással voltam a Baranta Országos Edzőtáborába való meghívásom miatt, mert jónak tartom és becsülöm, amit csinál, ill. felmutat a baranta a mai kis, és egyre kisebbé váló Magyarországon. A CSapat is tagja a Baranta szövetségnek, legalábbis Dani részt szokott venni az éves közgyűlésen - bár nem gondoljuk, hogy mi lovas barantát csinálnánk, az komolyabb odaadást jelentene, de tulajdonképpen, ha már annyit-úgy foglalkozna az átlagpolgár a lóval, lovasharccal, ill. magyar kultúrával-életmóddal, amennyit-amennyire mi csináljuk, azért nagyobb lenne az Ország...

A szemléletről és a szakmai alapokról beszéltem az előadáson, 'Ember és Tisza - együttműködés vagy ellenműködés' címmel, ami a normális-fenntartható élethez kell(ene) a Tiszai-alföldön - és a barantások jól fogadták, pedig 5 óra gyakorlati foglalkozás után és az ebéd előtt volt a szeánsz.

Nagyon érdekes volt belekóstolni az edzésekbe is, a fiaim, Benedek és Domokos délelőtt a fokos-vívásba, délután egy hadvezetési gyakorlatba kapcsolódhadtak bele.

bejegyezte: Balogh Péter