Gyakorló hétvége a Kecskeri-pusztán - 2015.10.23-25.

 
 
Nemzeti ünnepünket a legméltóbban ünnepeltük, hogy hiszen aktív közösség-építő hétvégénk a valódi valóságban mintapéldája annak a programnak, amivel a nemzetet fel lehet építeni: a Természet valóságán állva alulról felfelé.
A CSapat számára fontos a rendszeres gyakorlás, úgyhogy tavasszal és ősszel szoktunk külön hétvégét szentelni a gyakorlásnak, ezért gyűltünk össze most is Egyesületünk központjában, a Bene-tanyán. Az időjárás is kedvező volt; a szokásos programot ezúttal leginkább Kiss Petivel gazdagítottuk, aki a Kassai lovasíjász iskola egyik legjobbjaként idén többször is csatlakozott bemutatónkhoz, és jól illeszkedik a csapatba, kivéve a lovasíjászatát, azon sokat kellene még csiszolni, ahogy mondom: LEcsiszolni, hogy egy szintre kerüljünk. Mi a nehezebb utat választottuk, és azzal próbálkoztunk, hogy segít minket felemelkedni; meg is fejtettem a titkát és a különbség okát: mi csak rendszeresen gyakorlunk, Ő pedig gyakran…
·         Péntek délután:              terepi lovaglás
·         Szombat délelőtt:           alaki lovaglás
·         Szombat délután:           lovasíjászat, és a fiatalok gyakorlása
·         Vasárnap délelőtt:         a bemutató egyéb elemeinek gyakorlása


Laci sportíjász húzása,
a bock nyergén elől van a kengyel, ezért nem tud kiállni az íjász.
A vessző bal oldalt fut ki, a következő hozzáfogva.
 
Péter ázsiai, hüvelykes húzása,
teljes feszítésben a vállhoz jön a kéz.
A vessző jobb oldalon fut ki, a következő befordítható. 
 
Dani ugyancsak történeti húzása,
a vessző ugyancsak jobb oldalon,
s a következőt a húzó kezében heggyel lefelé tartja.

A darvak húzása.
Október végén ennek is ideje van a pusztán.

Kiss Peti lazán -
Kassai stílusban és minőségben.
 
Házi versenyünk eredményének aktuális alakulása a táblázatban. (Ilyesmi akkreditációs versenyeket javasolnánk a Hagyományőrző Mozgalomban résztvevőknek…)
harcos
 
íjászat
kelevéz
dobott gyűrű
földről gyűrű
Sanyi
44
28
10
2
4
Péter
40
25
9
3
3
Attila
39
24
8 x b
2
5
Dani
 
20
-
-
-
Laci
34
20
7
3
4
Hunor
28
12
9
3
4
Bálint
24
11
9
1
3
Édua
 
5
-
-
-
Katica
16
4
8
2
2
Kiss Peti
 
89
10
2
3
 
 
Levente feltartott kézzel.
A segédeken mindig nagy a terhelés.


Hunor felszúrta...
Ezen kívül is volt sikeres dobása.
Emellett természetesen jókat ettünk (kecskepörkölt), beszélgettünk és fürdőztünk a híres karcagi fürdőben; de veszteségeket is illik feljegyezni a Krónikába: a tevékenységek felsorolásából bántóan hiányzik a mulatás (korábban azért beszélgetéseink után Sanyi citerázása mellett átvettük a népdalkincsünket), s humán erőforrásainkban is voltak hiányok. Lelki a gazdaságával, Zoli a térdével, Benedek az eséséből származó lelki sérülésével bajlódott, így nem tudtak jelen lenni; míg Dani és Édua egymással bajlódott, s Ági a kinyílt világával, amik miatt ők is némileg lecsúsztak a jelen levésről.
Attila hozta Bálint lovát is, KissPeti Daniét is, és Péter Nagykörűből 2 lovat Sanyi futójával, így összesen 14 ló gyakorolt (6 hozott + Sanyiék tanyájáról 8).
 
Megemlítendő, hogy a bejegyzést új fotósunk, Balogh Domokos képei illusztrálják. A képekre kattintva megnézhetők nagyban.