Szabolcs ünnepén

 
Július utolsó hétvégéjén névnapi ünnepségre voltunk hivatalosak: Szabolcs ünnepén jelentünk  meg Szabolcsban - először plakáton, aztán személyesen. A válogatott közepes csapattal vonultunk fel, 7 lovassal és 6 segéddel. 5 ló jött a Tiszai kamionnal, 2 dunai ló futóval, a 6 férfi mellett Édua dobogtatott még Borussal.
 
Délután a Tisza-parton kicsit táboroztunk, közepesen gyakoroltunk, majd nagyon bemutatóztunk. 17 órától majd’ egy órán keresztül égtünk a harctéren – pedig nem sikerült rosszul a fellépés, csak nagyon meleg volt, főleg a köböre hosszúságához képest. Jól sikerült a közönségből való toborozás is: új birkózó bajnokot avattunk Zalkodról.
 
Este a várbeli program díszleteként is megjelentünk: a Kurul dobosok koncertje alatt – illetve felett és körül – idéztük meg Szabolcs vezér korát, legalábbis 7 lóval kereteztük egybe a dobosokat és a közönséget, végigmenve fenn a sáncokon is körbe. Nagyszerű élmény volt minden jelenlévő számára – köszönjük az ötletgazda-szervező Nagy Gézának, hogy évről-évre igényes rendezvényeivel igyekszik igényt teremteni.