Nyírbátori nyárzárás

 
A nyár utolsó fellépéseként Nyírbátorba utaztunk, ahol utolsó fellépői voltunk a II. Lovas – Gasztro Fesztivál utolsó napjának, augusztus 28-án este 6 órától. A program szerint 5-től voltunk kiírva, a valóságban 4-től álltunk teljes fegyverzetben a pálya szélére rendelve, de ettől eltekintve igazán kedvesek voltak a (be)szervezőink.
 
A Fesztivál „gasztro” részéhez is volt szerencsénk az ebédkor, egyébként csak a különböző méretű ketrecekben láttunk különböző megehető jószágokat, a galambtól a versenylóig.
 
A Fesztivál helyszíne a nagyszerű, új nyírbátori fürdő mögötti lovas létesítmény volt. A fáktól körbevett nagyszerű homokos pályán különböző fogathajtó versenyek fogták a közönséget, akiknek legkitartóbb része a hosszú eredményhirdetés után a mi bemutatónkat kapta jutalmul.
 
Íme itt egy rövid tudósítás egy majdnem helyi médium által, és várjuk a képeket a nagyon helyi BátorTV-től.
 
8 lovassal tartottuk a bemutatót és még Sólyom is beugrott. (Valóban vágtába is beugrott Hunorral a dzsigit alatt.) Általában nem voltunk sokkal jobbak a szokásosnál, és majdnem terv szerint sikerült megcsinálni a 3 x 2 féle rohamot is. Élete eddigi legjobbját nyújtotta viszont Áron, aki először vett részt lovon, sőt saját lovával a bemutatón. Az 5 éves Pityke még csodálkozott néhol, de a 15 éves Áron, hogy a kereső is megtalálja: a karcagi Kovács Áron, nagyon jól mutatott a lovon.
 
Nagyon jól sikerült a rendezvény, viszont a hosszú út viszontagságokkal volt terhes, különösen visszafelé. A nyugatiak persze kényelmes, gyors és drága autópályán haladhattak a Dunáig, de a Tiszai-szárny egyik autójában egy pók tartotta félelemben biológusunkat, míg a másikban az időközben kiesett 5. sebesség tette pörgősebbé a motort és nehézkessé a haladást.